Olimpiados.lt
Kita

2018-2019 mokslo metų stipendijų konkursas II gimnazijų klasių moksleiviams

Kazickų šeimos fondas (KFF) ir JAV ne pelno siekianti organizacija ASSIST Inc (American Secondary Schools for International Students and Teachers) skelbia konkursą 2018–2019 mokslo metų stipendijoms II gimnazijų klasės moksleiviams. Tai bus 14-asis konkursas, kurį Lietuvos moksleiviams rengia ir vykdo Kazickų šeimos fondas, skiriantis tris stipendijas. Dar tris skiria ASSIST organizacija ir jos rėmėjai, ASSIST programos ALUMNI. Kaip ir kasmet, šiemet į privačias JAV mokyklas išvyks ne mažiau nei 6 moksleiviai ir ten mokysis vienus mokslo metus. Kartu su „Davis“ fondo stipendijomis šiuo metu JAV privačiose mokyklose mokosi 7 moksleiviai. ASSIST stipendijų laimėtojai po metų, praleistų JAV mokykloje, privalo grįžti į savo šalį, mokyklą.

Visas konkurso sąlygas, kaip ir kokius dokumentus reikia pateikti, taip pat informacija apie konkurso eigą rasite internete: http://www.assist-inc.org/lithuania. Teiraukitės kff.assist@gmail.com arba telefonu 8 5 231 2629, +370 698 25 632.

Kviečiame gabius, iniciatyvius, pasirengusius atitrūkti nuo savo šeimos, draugų apsupties, siekiančius didžiulių iššūkių moksleivius. Tai unikali galimybė pažinti pasaulį, darbingai, turiningai ir disciplinuotai praleisti mokslo metus. Privačiose mokyklose yra sudaromos puikios sąlygos mokymuisi, sportavimui, užklasinei meninei veiklai. Mokomasi mažose 10–12 moksleivių klasėse, naudojamasi puikiai įrengtomis laboratorijomis, sportuojama puikiai įrengtuose stadionuose, sporto salėse, gyvenama mokyklų bendrabučiuose. Tikroji finansinė stipendijos kaina yra nepalyginama su šeimai nustatytomis sumomis.

JAV Ambasada Vilniuje planuoja skirti paramą sunkiau besiverčiančioms šeimoms šeimai nustatytam mokesčiui.